Ganoderma

A Ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak annyit tudtak, hogy "a Ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít", de a kínai alkimisták kivételével évszázadokig senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. Az 1960-as évek végétől kezdődően számos kutatást végeztek a világ minden pontján, melynek következtében végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát.A DXN a világ legnagyobb ganoderma termelője!

2010. április 17., szombat


Ganoderma lucidum - Pecsétviaszgomba - Reishi - Lingzhi

Orvosként szinte naponta találkozunk csodát ígérő táplálékkiegészítőkkel, gyakran betegeink kérik ki véleményünket a különböző gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban. Innen is ered a szkepticizmus, hiszen sok esetben a jótékony hatások nem bizonyítottak, és a betegek által remélt gyógyulás vagy javulás is elmarad.
A Ganoderma gyógygomba napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend s bár, korábban csak a keleti kultúrák gyógyítói használták, de napjainkban az alternatív nyugati medicina részese lett.

Az orvosi szakirodalomban utánaolvasva a Ganoderma lucidumnak, meglepő, hogy mennyi tudományos tény támasztja alá a gomba jótékony hatásait. Hatásspektruma rendkívül szerte ágazó.

Dr. Csuth Ágnes, háziorvos-életmód tanácsadó

A tudományos laboratóriumi és állatkísérletek a Ganoderma lucidum hatását vizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a gombák hasznosak lehetnek:


-
Bakteriális és más fertőzések megelőzésére, illetve azok kiegészítő terápiájára,
- Vírus okozta fertőzések megakadályozására, illetve azok lefolyásának enyhítésére,
- A II. típusú diabetes mellitus tüneteinek enyhítésére, a vércukor és trigliceridek csökkentésére, és az inzulin termelés növelésére,
- Az I. típusú diabetes mellitus esetleges megelőzésére,
- A magas vérnyomásban szenvedők vérnyomásának természetes úton történő csökkentésére,
- Krónikus hörghurut illetve asztma és más allergiás reakciók enyhítésére, megszüntetésére,
- A koleszterinszint csökkentésére,
- Az érelmeszesedés megelőzésére,
- Vérrögképződés megakadályozására, pl. érelmeszesedés esetén,
- A vérképzés elősegítésére,
- Agyvérzés, és más oxigénhiány miatt keletkezett agyi sérülések következményeinek enyhítésére és az agy regenerációs képességeinek megtartására, illetve növelésére, valamint súlyos neurodegenerációval járó betegségek (pl. Parkinson, Alzheimer) kiegészítő kezelésére,
- Hepatitis és más májbetegségek esetén a máj méregtelenítésére, illetve a vese oxidációs folyamatok elleni védelmére,
- Fokozott fizikai terhelés és feszült, felfokozott életmód esetén a kimerült szervezet felerősítésére,
- A környezetben jelenlévő szennyező anyagok és az egészségre káros behatások: dohányzás, kémiai anyagok, radioaktív és más sugárzás (pl. Röntgensugárzás) „kimosására” a szervezetből,
- A természetes öregedési és káros oxidációs folyamatok lassítására.

Ganoderma kutatás

A ganoderma bemutatása